אפטות, הפצעים הלבנים הלא נעימים האלה עלולים לעיתים להפוך למטרד של ממש, בייחוד כאשר הן גדולות או/ו במידה והן חוזרות על עצמן שוב ושוב. אמנם מדובר בתופעה חולפת לרוב לאחר כשבוע-שבועיים, אך לעיתים הכאב הוא גדול ומקשה עלינו בדיבור ובתפקוד היומיומי. במקרים כאלה מוטב לטפל בבעיה, כאשר מול הרפואה הקונבציונלית הכולל לרוב תרופות ומשחות שונות ניצבת לה הרפואה הטבעית הישנה והטובה. הנה מספר תרופות סבתא נפוצות אשר עשויות לסייע לכם בהקלה על הכאבים:
הצמדה של קוביית קרח אל אזור הכיב הכואב עשויה להרגיע את המקום ולהועיל לטווח קצר בלבד.
דבש ופרופוליס
דבש דבורים, אשר משמש להקלה וטיפול בדלקות שונות עשוי לסייע אף בהקלת פצעי האפטה. הפרופוליס חומר המבוסס דבש דבורים, הנפוץ מאוד לשם טיפול בכאבי גרון מסייע בהקלת הכאבים. ניתן לרכוש את החומר כתרסיס ללא מרשם רופא ולהתיז, או לשים מספר טיפות על האזור הכואב מספר פעמים ביום.

שום
אם יש דבר אחד שכולנו יודעים על השום זה שהוא ממש לא טעים – אבל הוא מאוד בריא! אז כן, הקלה וטיפול בכאבי אפטות הינה עוד אחת מהסגולות של השום. כפי שאתם יכולים לנחש מריחה של השום עשויה לשרוף במקום, מדובר בירק מאוד חזק לכן צריך להיות זהירים כדי לא לגרום לכוויות במקום. יש לחצות פלח שום לשניים ולהניח על האזור הכואב בעדינות. הפעולה אינה מומלצת לטיפול בילדים.
חרובים
החרוב, הפרי המצוי בארצנו ידוע מזה שנים כצמח בעל סגולות רפואיות בייחוד עבור בעיות עיכול, צרבות ודלקות בקיבה. ניתן להיעזר בפרי זה גם כדי להקל על כאבי האפטות, אם זה על ידי אכילה של דבש חרובים מידי יום על בטן ריקה והנחה של הדבש על האפטה או אם באמצעות מריחת סירופ חרובים ללא סוכר בתוספת שמן ציפורן.
חלב עיזים
עשוי לסייע בהקלה על הכאבים, בייחוד כשהחלב טרי. יחד עם זאת, חלב שאינו מפוסטר עלול להיחשף לזיהומים ואת זה יש לקחת בחשבון. השיטה אינה מומלצת לטיפול באפטות אצל ילדים.
חלב אם
מסייע בטיפול באפטות בקרב תינוקות וילדים, מומלץ גם לשתייה כטיפול מנע.
עלי מרווה
צמח בעל סגולות בריאותיות אנטיבקטריאליות, נפוץ מאוד לשימוש לשם הקלה וטיפול בדלקות חניכיים ופצעים בפה. ניתן לבצע חליטה של מספר עלי מרווה ולשתות תה לשם הקלה על כאבי האפטה, ניתן ואף מומלץ להוסיף לחליטה קמומיל, רוזמרין וכוסברה.

טחינה גולמית
לטחינה אשר מגיעה בצורתה הגולמית יש ערכים תזונתיים טובים, היא תורמת גם בהרגעת המקום. ניתן לערבב אותה יחד עם דבש ולמרוח אותה על הכיב.
גרגור וזריית מלח
ניתן להמיס כחצי כפית מלח בכוס מים חמים, לגרגר ולירוק את המים. רצוי לבצע את הפעולה מספר פעמים במהלך היום. אופציה נוספת היא לזרות מלח ישירות על האפטה – כואב וצורב, אך הפעולה מרדימה ומרגיעה את האזור לאחר מכן.
סודה לשתייה
לסודה היא חומר מחטא אשר לא רק עשוי, כידוע, לגרום לשיניים להיראות לבנות יותר אלא אף להקל על הכאבים ובדומה למלח – צורב בהתחלה, אך קל יותר בהמשך!. את הפעולה ניתן לבצע על ידי מריחה הסודה או אבקת האפייה על המקום.
תרכיזים של צמחי מרפא
באמצעות ספריי או טיפות, ניתן להשיג בבתי מרקחת וחנויות טבע. התרכיזים כוללים צמחי מרפא כגון אלה שהוזכרו לעיל: מרווה, קמומיל, רוזמרין, ציפורן ועוד.
דיקור סיני
במידה והטיפולים הטבעיים האחרים או הקונבציונליים לא עזרו ניתן להיעזר בדיקור סיני כדי לטפל באופן ממוקד באפטות המטרידות, מתאים במיוחד במקרים של אפטות חוזרות.
תזונה רצויה כטיפול מונע
ישנה השערה כי מחסור בויטמנים ומינרלים שונים הן חלק מהסיבות להופעת הכיבים, ביניהם: אבץ, חומצה פולית, ויטמין B, מחסור בהם גורם בין היתר לבעיות שונות במערכת העיכול. כמו כן, יש להימנע ככל האפשר את החומציות בגוף שלנו, הלכך מומלץ לאכול דגנים מלאים, קטניות, כוסמת, אגוזים, עדשים וכן פירות וירקות שאינם חומציים. יש להימנע ממזונות חריפים, מתובלים ומלאים בחומציות.